Access list/sl/

From Help.4pm
Jump to: navigation, search

PREGLED DOSTOPOV

  • dostop aktiven - seznam oseb, ki imajo aktiven dostop (oseba je aktivna, ima aktiven dostop z uporabniškim imenom in geslom, z osnovnimi podatki.
  • zunanji - osebe iz drugih organizacij, ki imajo omejn dostop do projektnih portalov na katerih sodelujejo, uporabnikom smo odvzeli dostop (uporabniško ime)
  • dostop neaktiven - oseba nima uporabniškega imena, gesla in nima dostopa

2.3.Uporabniki.jpg

Ponastavitev gesla - administrator

Administrator lahko uporabnikom ponastavi pozabljeno ali izgubljeno geslo. S klikom na ikono "ponastavi geslo" v seznamu dostop aktiven, pošlje uporabniku sporočilo z navodili za zamenjavo gesla. Zaradi varnosti je sporočilo veljavno 24 ur. V tem času mora uporabnik zamenjati geslo in ga potrditi s poslano PIN številko, ki je v sporočilu.

2.3.ZamenjavaGesla.jpg

Uporabnik mora pred prijavo vpisati novo, varno geslo (najmanj 8 znakov, vsaj ena velika črka, vsaj ena številka in minimalno 50 % kompleksnost) in PIN iz sporočila.

2.3.vpisNovegaGeeslaInPina.jpg

UPORABNIŠKE PRAVICE

4PM omogoča 2 načina določanja pravic dostopa, ki sta odvisna od vrste licence:

  • enostavne uporabniške pravice - 4PM razlikuje vloge na projektu vodja in udeleženec), pravica dostopa do projektov je vključena že v uporabniških skupinah.
  • napredne uporabniške pravice (uporabniške skupine, projektne vloge in projektne skupine), uporabniku določimo pravico vpogleda do projektnih podatkov z izborom vloge na projektu.

2.2.5 Splošno3.jpg